Vina Švara
Vina Mateja Švare nastajajo s spontano fermentacijo - kvasovk se ne dodaja. Maceracija se prepušča naravi, temperatura ni nadzorovana. Vina so nefiltrirana in imajo samo prosto žveplo (2-4 mg ter 10mg skupnega).
Dela v vinogradu potekajo ročno, trte se škropi trikrat do največkrat petkrat letno.
Škropiva so naravna, iz rjavih alg in žvepla. Baker se uporablja izključno za škropljenje lista in nikoli grozdja!
Stekleničenje vina poteka v času polnih lun avgusta in septembra, po koledarju legendarne biodinamične kmetovalke Marie Thun. Po njenih nasvetih in izkušnjah se Švara ravna tudi pri rezanju trte in ostalih postopkih.
-
Švara - Vitovska
Vina Švara€32,00Opis izdelka Vitovska Mateja Švare prihaja iz komenskih vinogradov. Po stiskanju sledi 12-dnevna maceracija v kadeh. Vino odleži na drožeh v 54 l ...
Poglej daljši opis€32,00Razprodaja -
Švara - Teran
Vina Švara€27,00Opis izdelka Teran prihaja iz komenskih vinogradov. Po stiskanju grozdja sledi 12-dnevna maceracija, kasneje pa vino leto dni odleži v 300 l inox ...
Poglej daljši opis€27,00Razprodaja -
Švara - Malvazija
Vina Švara€30,00Opis izdelka Malvazija Mateja Švare prihaja iz vinograda na Gorjanskem. Po stiskanju sledi 12-dnevna maceracija v kadeh, nato vino odleži na drože...
Poglej daljši opis€30,00Razprodaja